header logo

Kavacık

TOEFL Hazırlık Kursu

slug-header-image

TOEFL, ana dili İngilizce olmayan bireylerin İngilizce yeterlilik seviyesini ölçmek ve bunu değerlendirmek için gerçekleştirilen sınavdır. Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan, ETS Kuruluşu bünyesinde organize edilmektedir. ABD ve Kanada gibi ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde standartlaştırılmış şekilde uygulanan TOEFL Sınavı, ortalama 165 ülkede 4500 yetkili sınav merkezinde gerçekleştirilmektedir.


TOEFL Sınavına Kimler Katılmalı / Katılabilir?

Akademik İngilizce sınavları arasında en çok başvuru yapılan sınav olma özelliği taşıyan TOEFL ile ilgili, merak edilen soruların başında, sınava kimlerin katılabileceği gelmektedir. ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde organizasyonu yapılan sınav aynı zamanda Türkiye’de de gerçekleştirilmektedir. Peki, TOEFL sınavına kimler başvuru yapmalıdır?


Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ülkeleri ya da Türkiye’de yer alan üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrenciler TOEFL sınavına katılmaktadır. Bu sınavdan alınacak başarılı sonuçlar sayesinde üniversitelerin belli bölümlerine girişlerde istenen şartlardan bir tanesini bireyler karşılamış olacaktır.


Türkiye’de ki üniversitelerde hazırlık sınıflarını doğruda atlamak isteyen öğrenciler için de TOEFL sınavının sonucu kullanılmaktadır. Hazırlık bölümünü direkt olarak geçmek isteyenler de bu sınava katılabilmektedir.


Eğitim hayatının yanı sıra ülkemizde ve yurt dışında bazı kurum ya da kuruluşlar, adaylardan İngilizce yeterlilik belgesini beklemektedir. Bu kurumlara İngilizce seviyenizin iyi olduğunu belgeleyebilmek için TOEFL sınavına katılabilir, buradan elde ettiğiniz sonucu gerekli yerlere sunabilirsiniz.


Türkiye’de ve birçok yabancı ülkede İngilizce seviyesinin yüksek olması statü ve maaş anlamında da standartların üzerine çıkılmasını sağlamaktadır. Eğer iş dünyasında daha iyi bir kariyer planlaması istiyorsanız, İngilizce yeterliliğinizi ölçen TOEFL sınav belgenizi gerekli yerlere sunabilir, başarı seviyenize göre daha iyi şartların sunulmasına imkan sağlayabilirsiniz.


Birçok kişi bilmese de bazı kurumlarda çalışırken yabancı dil tazminatı almak mümkün. Kuruma, kaydolurken verdiğiniz TOEFLS sınav sonucu belgesi sayesinde sizlerde bu tazminat hakkında sahip olabilirsiniz.


İşte, yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı birçok kişi dünya genelinde büyük prestije sahip TOEFL sınavına giriş yapıyor. Eğer sizlerde bu amaçlardan birisini güdüyorsanız TOEFL sınavına katılabilirsiniz.


Kavacık English Time TOEFL Kursları Hakkında Bilgi

TOEFL sınavı, English Time İngilizce hazırlık kursları sayesinde artık çok daha kolay bir sınav haline geliyor. Kavacık English Time Dil Okulu bünyesinde akademik İngilizce eğitimleri listesinde yer alan TOEFL ile ilgili tüm teknik detayları kursumuzda öğrenecek, sınavda iyi bir puana sahip olabilmek için gereken tüm eğitimi alanında uzman Türk ve ana dili İngilizce olan yabancı öğretmen kadrosuyla alacaksınız.


Kayıt yaptıran bireylerin isteklerine göre "Online İngilizce Kurs" hizmeti sağlanmaktadır.


English Time TOEFL Hazırlık Eğitimi içerisinde, sınavda başarı sağlanması için gerekli tüm akademik beceriler öğrencilere aktarılmaktadır. Hazırlık eğitimi kendi içerisinde 4 ana bölümden meydana gelmektedir. Bunlar; Okuma (Reading), dinleme (Listening), yazma (Writing) ve konuşmadır (Speaking).


Kursa başlamadan önce bireylerin hangi seviyede olduğunu görmek için "Genel İngilizce Seviye Tespit Sınavı" gerçekleştirilmektedir.


English Time Kavacık Yabancı Dil Okulu bünyesinde verilen TOEFL eğitimi tamamen sınav odaklıdır ve Genel İngilizce Eğitimi bağımsız olarak verilmektedir. Sınav ile ilgili alınması gereken en temel bilgiler, sertifikalı ve alanında uzman İngilizce eğitmenler tarafından verilmektedir.


Sınıf içi standart eğitimi tercih etmeyen bireyler için TOEFL kursu "İngilizce Özel Ders" yöntemiyle de verilmektedir.


Eğer sizlerde TOEFL sınavında başarılı bir puan elde etmek istiyorsanız Genel İngilizce eğitiminde Upper Indermediate ya da Advanced seviyesinde olmanız gerekmektedir. Çünkü bu sınavın zorluk seviyesi, C1 ve C2 sınıflarına hitap etmektedir. Kendinizi bu seviyede görmüyorsanız, sizlere değer veren ve Türkiye’nin en iyi İngilizce kursları arasında gösterilen English Time şubelerine bekliyoruz.



Akademik İngilizce Sınavı TOEFL’da Hangi Konular Yer Alır – İçeriği Nedir?

Dünyanın en prestijli sınavlarından bir tanesi olan TOEFL, içeriğinde İngilizcenin 4 ana bölümü yani Reading (Okuma), Listening (Dinleme), Speaking (Konuşma) ve Writing (Yazma) bölümlerini içerisine almaktadır. Gelin bu bölümler ilgili detaylı bilgili yazının bu kısmında inceleyelim;


TOEFL Sınavı Reading (Okuma) Bölümü Hakkında Bilgiler

TOEFL sınavında adayların sorumlu olduğu Reading bölümünde 60 ile 100 dakika arasında süre tanınmaktadır. Soruların uzunluğu ve zorluğu süreyi belirlemektedir.


Ortalama 3 ile 5 okuma parçasına yer verilir.


Her metin parçası içinde adaylara 12 – 15 soru sorulur.


Sorulan soruların amacı ise, bireylerin okuduğunu anlama ve kelime bilgisini ölçmektir.


TOEFL Sınavı Listening (Dinleme) Bölümü Hakkında Bilgiler

TOEFL testinin ikinci bölümü yani Listening kısmında, adayların sözlü İngilizce becerisinin ne seviyede olduğunu ölçülmektedir.


Sınavın bu bölümünde ana dili İngilizce olan insanların seslendirdiği birbirinden farklı konuşma parçaları yer alır. Metin parçalarının her biri akademik konuları içermektedir.


Sınavda dinletilen konuşma metinlerinin uzunluğuna göre sınav süresi 60 ile 90 dakika arasında değişmektedir.


Listening bölümü kendi içerisinde ikiye ayrılır.


Birinci Bölüm (Konuşmacı Soruları)

Adaylara 4 ile 6 arasında farklı konularda ses dosyası dinletilir ve her ses dosyasında geçen konular için sorulan ortalama 6 soruyu cevaplaması istenir. Dinleme sırasında not alma imkanı sağlanır.


İkinci Bölüm (Sohbet – Tartışma Soruları)

Adaylara dinletilen bu bölümde ana dili İngilizce olan konuşmacıların sohbet ettiği ya da tartışmalar yer alır. Ses dosyaları ortalama 3 farklı konuyu içerir ve adaylara her bir dinleme için 5 soru sorulur. Bu soruların cevapları beklenir.


TOEFL Sınavı Speaking (Konuşma) Bölümü Hakkında Bilgiler

TOEFL sınavı Speaking bölümünde, adayların İngilizce konuşma becerisi ölçülmektedir. Her aday için 20 dakika süre belirlenmektedir. Bu süre zarfında adaylara 6 farklı konuda sorular sorulurken, ilk iki soru bağımsız, diğer 4 soru ise belirlenen konular ile ilgilidir.


TOEFL Sınavı Speaking bölümünde 3 farklı aşamada 6 soru karşımıza çıkmaktadır.


Birinci Bölüm:

Adayların hepsine 2 soru sorulur. Her iki soruda da 15 saniye düşünme süresi ve 45 saniye de cevap süresi verilmektedir. Bu bölümde sorular ve cevaplar bağımsız konulardan oluşmaktadır.


İkinci Bölüm:

İkinci bölümde okuma ve dinleme kısmı yer almaktadır. Adaylara önceden verilen metni okumak için ilk olarak 45 saniye süre verilir. Sonrasında ise bu metinle ilgili bir konuşa diyaloğu dinletilir. Ardından hem okuduğunuz hem de dinlediğiniz metin ile ilgili sorulan sorulara cevap vermeniz beklenmektedir. Bu bölümde sorulan sorulara cevap vermek için 30 saniye hazırlanma, 60 saniye de cevaplamak için süre tanınmaktadır.


Üçüncü Bölüm:

TOEFL Speaking Sınavının üçüncü bölümünde ise katılımcılara, öncesinde belirlenen bir konuyu dinletip, notlar almaları istenir. Ardından dinletilen konu ile ilgili 2 soru sorulur. Sorular için 20 saniye düşünme, 60 saniye de cevaplama hakkı tanınmaktadır.


TOEFL Sınavı Writing (Yazma) Bölümü Hakkında Bilgiler

TOEFL sınavının son kısmı Yazma yani Writing bölümüdür. İki bölümden oluşanda testte, adaylardan iki farklı soru türüne göre yazılı şekilde cevaplar beklenir.


TOEFL Writing Sınavı Birinci Bölüm

Bu aşamada ilk olarak ortalama 300 kelimelik bir okuma parçası sunulur.


Bu metnin 3 dakikayı aşmayacak sürede okunması ve not alınması gerekmektedir.


Hemen ardından ise okunan metin ile ilgili 3 dakikalık bir ses dosyası dinletilmektedir.


En sonunda ise sınava giren adaylardan hem okudukları hem de dinledikleri konu ile ilgili olarak 300 kelimelik bir yazı / kompozisyon yazmaları istenir.


Adaylara bu bölümde verilen toplam süre 30 dakikadır.


Sınav süresi boyunca okuma metni ekranda sürekli gözükürken, ses dosyasını ise sadece bir kere dinletilmektedir.


TOEFL Writing Sınavı İkinci Bölüm

TOEFL Sınavı ikinci bölümünde adaylardan en az 300 kelime olacak şekilde bir konu hakkında kompozisyon yazmaları istenir.


Bu bölümde verilen süre 30 dakikadır.


Katılımcılar 30 dakika içerisinde yazacakları kompozisyonu bilgisayar üzerinden yapmak zorundadır.


Sınav süresince isteğe göre adaylar karalama defteri bulundurabilmektedir.


TOEFL Sınavında Geçerli Puan Nedir?

TOEFL Sınavları ile ilgili olarak farklı puanlama formatları yer almaktadır. En yüksek puanın değeri 120’dir. Genel olarak sınavdan 60 ve üstü puan alan adaylar orta – üzeri seviyeye sahip olduğunu göstermektedir. Peki hangi puan skalası hangi seviyeye karşı gelmektedir?


60 – 78 Arası Puan Alanlar


Competent (Yeterli)


79 – 93 Arası Puan Alanlar


Competent + (Yeterli ve Üstü)


94 – 101 Arası Puan Alanlar


Good (İyi)


102 – 109 Arası Puan Alanlar


Good + (İyi ve Üstü)


110 – 114 Arası Puan Alanlar


Very Good (Çok İyi)


115 – 117 Arası Puan Alanlar


Very Good + (Çok İyi + Üstü)


118-120 Arasın Puan Alanlar


Expert (Uzman)


Yukarıda da görüldüğü zere TOEFL Sınavı geçerli puan sistemi, başvurulacak kuruma göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kısaca belirtmek gerekirse her kurum ya da kuruluşun TOEFL başarı kriteri farklıdır. Bir kurum 60 ve üzeri puan beklerken, bir başka kurum ise 100 puan üstü başarı bekleyebilmektedir. Sizler, hangi kurumun ne kadar başarı beklediğini önceden öğrenip, ona göre asgari TOEFL puan hedefinizi belirleyebilirsiniz.


TOEFL Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır?

TOEFL sınavına başvurular internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapmak için Buraya Tıklayın


Sınava için online başvuru yapacaklar ilk olarak sitede kullanıcı hesabı oluşturulmalıdır.


Sonrasında, sınavın yapılacağı şehre göre sınav merkezi ve tarih seçilerek başvuru tamamlanır.


Bunun yanı sıra, sınav başvuruları danışmanlar tarafından da yapılmaktadır. English Time Kavacık TOEFL kursuna katılan herkes için kampüs bünyesinde çalışan kursiyerler, başvuru aşamasında her türlü desteği sağlamaktadır.


TOEFL Sınav Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir?

TOEFL IBT sınav sonucunun geçerliliği 2 yıldır. Bazı kurumlar da bu süre değişkenlik gösterebilmektedir.


TOEFL Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S)

1. TOEFL Sınavına Hangi İngilizce Seviyesinde Hazırlanılmalıdır?

TOEFL Sınavında başarı elde etmek isteyen adayların Genel İngilizce seviyesinin en düşük Upper  - Indermediate (Orta Üzeri) olması gerekmektedir. Genel İngilizce seviyesinin Advanced olması sizlerin bu sınavda daha iyi başarılar kazanmasında daha etkili olacaktır.


2. TOEFL Sınavının Süresi Ne Kadardır?

4 ana bölümden (Reading, Speaking, Listening, Writing) oluşan TEOFL sınavında her bölümün sınav süresi farklıdır. 4 bölümden oluşan sınavın tamamı ise 4 saat 30 dakikadır.


3. TOEFL Sınavı Ücreti Ne Kadar? 2021

2021 yılı itibarıyla TOEFL Sınavının ücreti 185 Dolar olarak belirlenmiştir. Sınava katılacağınız dönem ki dolar üzerinden TL fiyatını hesaplayabilirsiniz.


4. TOEFLS Sınavında Kaç Yaş Sınırı Vardır?

TOEFL sınavında herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. 15 yaşında ya da daha küçükseniz, sınava gireceğiniz dönemde ebeveyniniz veya 18 yaşından büyük bir yetişkinin yanınızda bulunması gerekmektedir.


5. TOEFL Sınavına Nerelerde Girilir?

TOEFL IBT sınavının nerede yapılacağını ETS.org sitesinde kolayca öğrenebilirsiniz. Buraya Tıklayın Hangi şehirde sınava gireceksiniz, o şehirde hangi tarihlerde ve nerede gerçekleştirileceğini link üzerinden öğrenebilirsiniz.


6. TOEFL Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

TOEFL sınavına girenler, sınav sonuçlarını ortalama 10-15 gün içerisinde TOEFL Sınav Sonucu adresinden öğrenebilecektir. Bunun yanı sıra sınavdan 2 hafta sonra TEST SONUÇ Raporunuz postayla belirlediğiniz adrese gönderilecektir.


7. TOEFL Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır?

TOEFL Sınavı genel olarak her ay 2 kez yapılmaktadır. Zaman zaman bir ay içerisinde 3 ya da 4 kez de gerçekleştirilmektedir. Tam bir sayısı verilmese de yılda 50’den fazla TOEFL sınavı yapılmaktadır.


8. TOEFL Sınavı Online – Uzakta Yapılıyor mu?

Covid-19 yüzünden yüz yüze sınavların birçoğu ertelendi. TOEFL yetkilileri de bu süreçte adayları zor durumda bırakmamak için TOEFL IBT Özel Home Edition sınavını uygulamaya koydu. TOEFL iBT sınavının içeriği, formatı ve ekran deneyimiyle çevrimiçi olarak aynı şekilde gerçekleştirilmektedir.


9. TOEFL Sınavı Ne İşe Yarar?



TOEFL, yurt dışında yaşamak, yabancı bir ülkede eğitim almak ve iş başvurularında rakiplerinin önüne geçmek gibi hedefleri olan herkesin katılabileceği bir sınavdır.

Detaylı Bilgi İçin

Hemen Doldur!

Türkiye'nin en büyük ve öğrencisine en çok değer veren kurumu