Londra’da 4 Haftalık Eğitim! Sadece 999 Pound’dan Başlayan Fiyatlarla 🎉🚀🎉

header logo
30th anniversary

YDS Sınavı

YDS/1 Sınavı, Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, YDS/2 Sınavı Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılır. 2019-YDS/3 Sınavı ise sadece İngilizce dilinden yapılır. Bir dönemde yalnız bir yabancı dilden sınava girilebilecektir. ÖSYM tarafından hazırlanan ve uygulanan bu sınav toplamda 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 180 dakikadır. 50 puan ile 100 puan arası A,B,C,D,E seviyeleri olarak belirlenir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilir. Sınav, her yıl Mart, Eylül ve Aralık aylarında yapılır. Sınavın hangi tarihlerde yapılacağı ÖSYM’nin YDS Kılavuzunda belirtilir.

Eğitimler Pre-YDS ve YDS olmak üzere iki farklı grup şeklinde ilerlemektedir. Eğitim sistemi, sınav sistemi ve stratejileri doğrultusunda uygulama içeriklidir ve İngilizce alt yapısı Level 3 altında olan öğrenciler için hazırlanan Pre-Yds gruplarında genel İngilizce eğitim çalışmaları içerirken, İngilizce alt yapısı Level 4 üstü olan öğrenciler için hazırlanan Yds gruplarında ise genel İngilizce eğitim çalışmaları içermez.

Program süresince yapılacak olan sınavlarla tüm adayların gelişimleri takip edilmektedir.

YDS sınav hazırlık programlarında eğitim materyali olarak yayın kadromuz tarafından hazırlanan güncel kitaplar kullanılmaktadır. Tüm eğitim materyalleri öğrencilerimize ücretsiz olarak sağlanmakta ve öğrencilerimizin gelişimi doğrultusunda ek kaynaklarla desteklenmektedir.

English Time‘da YDS sınav hazırlık programlarının hangi kampüslerde ve hangi tarihlerde başlayacağı güncel olarak duyurulmaktadır. ESP ve Test Programlarından herhangi birine kayıt olan öğrenciler program süresince English Time'ın aktivite derslerinden ve diğer tüm sosyal etkinliklerinden ücretsiz olarak yararlanabilirler.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar  (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar  (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar  (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar  (E) seviyesi olarak kabul edilir.

Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilmektedir.

YDS Sınavına Kimler Katılabilir?

  • Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.
  • Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
  • Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.
  • Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.
  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurt dışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

Detaylı Bilgi İçin

Hemen Doldur!

BLOG

Usta Kalemlerden Yazılar

Blog bulunamadı

ara
yaz

Türkiye'nin en büyük ve öğrencisine en çok değer veren kurumu