header logo

Antalya

Yurt Dışında Okuduğunuzda İlk Günde Bilmeniz Gereken 10 Şey

slug-header-image

İngilizce öğrenmek için yurt dışında okumak kadar eğlenceli ve faydalı bir tecrübe yoktur. Bunun ile beraber yurt dışında bir okula ilk adım attığınızdan andan itibaren farkında olmanız gereken bazı gerçekler vardır. Bu gerçekleri önceden öğrenip kendinizi buna göre hazırlarsanız eğitiminiz boyunca daha rahat edebilir ve daha çok şey öğrenirsiniz. Peki, bu gerçekler nelerdir? 


English Time olarak yurt dışında okuduğunuzda ilk günden bilmeniz gereken 10 maddeyi sizin için sıraladık. Hadi, hep beraber inceleyelim.


1. Ulaştığınız Ülkeye Mental ve Fiziksel Olarak Alışmanız Zaman Alacaktır. 

Uçağınız az önce iniş yaptı ve kendinizi hasta hissediyorsunuz. Belki mideniz bulanıyor ya da ağır bir baş ağrınız var. Her ne kadar dünyanın sonu geliyor gibi hissetseniz bile böyle hissediyor olmanız normaldir. Buna “Jet lag” denir ve özellikle ülkeler arası yolculuk yaptıktan sonra tecrübe edilen doğal bir olgudur. Sakin olup bir süre dinlenir ve iyi bir duş aldıktan sonra güzel bir uyku çekerseniz çok kısa bir sürede kaybolacaktır. Bunun dışında ilk 1-2 hafta kendinizi mental olarak zorlanıyor gibi hissetmeniz normaldir. Dünyanın farklı bir köşesinde bir okulda okuyor olduğunuz için oranın kültürüne ve insanların yaşam biçimlerine alışmanız zaman alabilir. Bunun da normal olduğunu ve zamanla geçeceğini unutmamanız iyi olacaktır. 



 2. Etrafı Her Ne Kadar Hızlı Keşfederseniz Sizin İçin O Kadar İyi Olacaktır.

Her ne kadar bu aslında düşünülmesi kolay bir yöntem gibi gelse de bazı insanlar için çok da açık olmayabilir. Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız evinizde ya da yurdunuzda oturmaktansa o ülkenin farklı kısımlarını keşfetmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Haritayı kullanarak ya da daha maceracı hissediyorsanız kendi istekleriniz doğrultusunda haritasız etrafı keşfetmeye başlayın. Çok yakında bu konuda daha yetenekli hale gelecek ve yaşadığınız şehrin her yerini bilir olacaksınız. 


3. Gitmeden Önce Araştırdığınız Bilgileri Kullanın.

Yabancı bir ülkeye gitmeden önce en sık yapılan şeylerden birisi o ülke hakkında makaleler okumak ya da tanıtıcı videolar izlemektir. Şimdi ise onca yıl boyunca izlediğiniz o videoları harekete koymanın tam zamanıdır. Gördüğünüz farklı kültürel ifadeleri olabildiğince kullanmaya çalışın. Bu sizin de insanlara alışmanızda yardımcı olacaktır. 


4. İlk Bir Kaç Hafta Evinizi Özlemenin Normal Olduğunu Bilin.

Evet, ilk birkaç hafta evinizi özleyecek olmanız gayet normaldir! Buna “Kültür Şoku” denir ve farklı bir ülkeye taşınan herkes bu süreçten geçer. Bu süreç boyunca olabildiğince aklınızı farklı işlerde ve aktivitelerde tutmaya çalışın. Ayrıca, farklı arkadaşlıklar edinmeniz bu süreci hafifletebilir. En önemli nokta ise bunun eğitim tecrübenizin bir parçası olduğunu unutmayarak yolunuza tam kararlılığınız ile devam etmeniz olacaktır. 


5. Aklınıza Takılan Her Şeyi Sormaktan Çekinmeyin!

Artık farklı bir ülkedesiniz. Size farklı ve yabancı gelen bir çok şey olacaktır. Böyle durumlarda aklınıza gelen her şeyi insanlara sormaktan çekinmeyin. Her ne kadar küçük de olsa daha sonra kafanızda yer kaplayarak strese sebep olmasından daha iyi olacaktır. Ayrıca, orada olan öğretmenlerinizin ve eğitim ekibinizin sizi sadece misafir etmek için değil aynı zaman da memnun etmek için de orada olduğunu unutmayın. 


6. Hatalar Yapacaksınız ve Bu Oldukça Normal! 

Sonunda farklı bir ülkedesiniz ve çevrenizdeki herkes İngilizce ile iletişim kuruyor. Siz ise çekingenliğinizden veya hata yapma korkunuzdan dolayı insanlar ile iletişime geçmekten geri kalıyorsunuz! Bu yurt dışı eğitimi alırken yapmanız gereken her şeyin zıttı olarak kalır! Olabildiğince insanlardan çekinmeyerek onlar ile iletişim geçmeniz gerektiğini unutmayın. Kim bilir belki hayat boyu süren arkadaşlıkları bu yolcuğunuzda bulabilirsiniz. 


7. Oranın Kültürü ile Yaşamanız Gerektiğini Unutmayın. 

“Romada romalılar gibi yaşa.” atasözünü duymuşsunuzdur eminiz. Farklı bir ülkenin içinde farklı bir kültür ile yaşarken hayatın her zaman sizin istediğiniz gibi olmayacağını unutmayın. Siz, artık başka bir kültürün içinde yaşıyorsunuz ve bu ülkenin kültürlerine ayak uydurmanız gerekecektir. Zaten, siz de bunu yaptıkça zaman ile kültürü ve insanların hayatlarını daha iyi anlayacak ve daha kolay uyum sağlayacaksınız. 



8. Ülkenizdeki Eğitim Ekibiniz ile İletişimde Olmayı Unutmayın! 

Yurt dışına gider iken bir eğitim danışmanı ile çalışmanın faydaları olacaktır. Bunlardan birisi ise siz yurt dışına çıkmış olsanız bile ülkenizdeki danışman ekibinizin size yardım etmeye devam edecek olmasıdır. Bu yüzden aklınıza sorular takıldığında Türkiyedeki danışmanlarınız ile iletişime geçmeyi unutmayın. Ne kadar fazla sorunun böyle çözebileceğinizi duysanız şaşırırdınız! 


9. İnsanlar Sizin ile Arkadaş Olmak için Beklemiyorlar!

Orada yaşayan insanların size ve ülkenize karşı önyargıları olabileceğini unutmayın. Sonuçta siz o ülkeye yeni gitmiş olsanız bile bu onlar için çok önemli bir değişken değildir. Bu yüzden, utangaç bir yaklaşım yerine arkadaş canlısı ve sıcak bir yaklaşım ile insanlara yaklaşmanız gerektiğini unutmayın. Özellikle farklı bir ülkede arkadaşlıklar kurmak çok kolay olmayacağı için olabildiğince atılgan olun. 


10. Acil Durum Numaralarını Öğrenmeyi Unutmayın.

Farklı bir ülkeye ilk adım attığınız andan itibaren yapmanız gereken bir diğer şey ise o ülkenin acil durum numaralarını öğrenmektir! Bu numaralar her ülkede farklı olmak ile beraber, olur da zor bir duruma düşerseniz sizi kurtarabilirler. 


Detaylı Bilgi İçin

Hemen Doldur!

Türkiye'nin en büyük ve öğrencisine en çok değer veren kurumu